Ambulante behandeling

Mentrum behandelt cliënten zoveel mogelijk in en met de eigen omgeving. Daarom werken wij met onze teams in verschillende delen van de stad.

Ambulante behandeling: ons team komt bij je thuis.

Bij ons heb je drie soorten behandelingen:

Lees hieronder meer over deze vormen van behandeling en bekijk de video.


FACT-zorg

Voor complexe problematiek thuis. FACT betekent Flexible Assertive Community Treatment. FACT helpt jou om te gaan met je aandoening. Daardoor verminderen de symptomen. We begeleiden je ook op verschillende levensgebieden, als dat nodig is. Denk daarbij aan wonen, werken, sociale contacten en financiën.

VIP: Vroege Interventie Psychose

VIP biedt zo snel mogelijk hulp bij een eerste psychose bij jongeren en jongvolwassenen. En psychose kan jouw leven volledig op de kop zetten. En ook het leven van je familie, partner of vrienden. VIP ondersteunt jou en je naasten. Je leert hoe je grip krijgt op jouw gevoeligheid voor psychosen. Daarna kijken we hoe je je sociale leven weer op kunt pakken en verder kunt gaan met je school, studie of werk.

Ondersteuning en Herstel

Je krijgt hier een lichter zorgaanbod omdat je redelijk stabiel bent. Je hebt af en toe contact met jouw vaste hulpverlener. Ondersteuning en Herstel is beschikbaar in de regio’s Noord, Oost, Centrum, West en Zuidoost. Bekijk de video hieronder of lees meer.

AMBIT: Adaptive Mentalization Based Integrative Treatment

AMBIT (adaptive mentalization based integrative treatment) helpt bij persoonlijkheidsproblemen en de bijbehorende klachten. Je leert je eigen gedrag en dat van anderen beter te begrijpen. Samen met je omgeving en therapeuten proberen we meer grip te krijgen op je gevoelens en gedrag. Zodat je klachten en problemen verminderen of je er anders mee leert omgaan. Mentalization-based treatment is een bewezen effectieve aanpak voor persoonlijkheidsproblemen en andere psychische problemen.

Bekijk hieronder de folder over AMBIT voor meer informatie.


Onze behandelingen

Bekijk hier al onze behandelingen.

Naar overzicht

Onze locaties en klinieken

Vind hier informatie en contactgegevens over onze locaties.

Lees meer