In het eerste gesprek bij Mentrum proberen wij duidelijk te krijgen welke hulp je precies nodig hebt.
Het intakegesprek duurt 75 minuten.
We adviseren je iemand mee te nemen naar het gesprek. Bijvoorbeeld je partner, een familielid of vriend. Want je partner, familie of vrienden kunnen je steunen tijdens en na je behandeling.
Zorg ervoor dat je het volgende bij je hebt:
Een van onze behandelaars voert het intakegesprek met jou: een psycholoog, psychiater, arts, verpleegkundig specialist of casemanager. Tijdens het intakegesprek proberen we een algemeen beeld van jouw leven te krijgen.
Ook vragen we naar jouw psychische klachten. Samen bepalen we wat de meest geschikte behandeling is. Ook stellen we je een paar medische vragen, bijvoorbeeld over medicijnen die je gebruikt en lichamelijke klachten.
Word je opgenomen in de kliniek? Dan krijg je ook een medisch onderzoek na het intakegesprek. Want om je goed te kunnen adviseren, willen we weten hoe jouw lichamelijke conditie is. De arts vraagt je welke medicijnen je gebruikt en soms doet hij ook een lichamelijk onderzoek. Soms vraagt de arts jou om bloed te laten prikken en/of een longfoto te laten maken.
Het medisch onderzoek duurt 30 minuten.
In overleg met jou maken we een behandelplan. De psycholoog en de arts adviseren je hierover. In het behandelplan kun je lezen:
Heb je in overleg met ons besloten welke behandeling het best bij jou past? Dan maken we een afspraak voor de start van de behandeling. Meestal kun je binnen twee weken na dit besluit met de behandeling beginnen. Soms duurt het iets langer. Bekijk hier de wachttijd voor een behandeling.
Ben je tijdens een crisissituatie bij Mentrum binnengebracht?
Dan zijn er verschillende mogelijkheden na het intakegesprek. De keuzes hangen af van wat we met jou bespreken tijdens de intake. Dit zijn de mogelijkheden:
1. Ambulante behandeling: ons team komt bij je thuis.
2. Behandeling in een spoedkliniek: je krijgt tijdelijk Hoog Intensieve Zorg en klinische zorg.
3. Behandeling bij verder herstel in een vervolgkliniek.
4. Behandeling van volwassenen met een lagere begaafdheid en psychiatrische problemen.