Wat zijn de wachttijden?

Hieronder zie je de wachttijden. Het aantal weken dat er staat is een indicatie. Dat betekent dat het aantal weken hoger of lager kan zijn dan hieronder staat. We doen ons best om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Wanneer je je hebt aangemeld, nemen wij telefonisch contact met je op om een afspraak voor een intakegesprek te maken.

Aanmeld- en behandelwachttijd

In de tabel zie je de ‘aanmeldwachttijd’ en de ‘behandelwachttijd’. De aanmeldwachttijd is de gemiddelde tijd die je moet wachten vanaf het moment dat je bij ons bent aangemeld totdat je op intakegesprek komt. De behandelwachttijd is de gemiddelde tijd die tussen het intakegesprek en de daadwerkelijke behandeling zit.

Als je de wachttijd te lang vindt, kun je zelf of via de huisarts contact opnemen met ons. Voor vragen kun je bellen met de afdeling Centrale Aanmelding Arkin: 020 – 590 44 44.

Zorgaanbod Gemiddelde aanmeld­wachttijd*
*Periode van aanmelding tot intake.
Gemiddelde behandel­wachttijd*
*Periode van intake tot behandeling.
FACT**, ACT, VIP

LVB (Trace)

6 weken

7 weken

7 weken

11 weken

Locatie: Amsterdam
Publicatiedatum: 17 mei 2024

FACT, ACT, VIP:  Psychiatrie; (Chronische) verslaving; Bemoeizorg
LVB (Trace): Psychiatrie en licht verstandelijke beperking

**Momenteel heeft een aantal van onze FACT- wijkteams helaas een langere wachttijd voor intake. Het varieert per regio.


Wachttijden en verzekering

Onze wachttijden zijn voor iedereen hetzelfde: het maakt niet uit bij welke zorgverzekeraar jij verzekerd bent. Soms zijn de wachttijden erg lang, dat noemen we ‘boven de norm’. Als dat het geval is, dan kun je jouw zorgverzekeraar vragen om zogeheten ‘wachtlijstbemiddeling’.

Jouw zorgverzekeraar kan je dan ondersteunen zodat de wachttijd binnen de normen blijft. Die normen zijn de maximale wachttijden die zorgaanbieders en zorgverzekeraars samen hebben afgesproken. Dit noemen we de ‘Treeknorm’. Deze norm is dat je binnen vier weken vanaf het eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek hebt. En dat de behandeling vervolgens binnen tien weken na dat intakegesprek begint.

Wij doen ons best om je zo snel mogelijk te verwelkomen!

Overzicht behandelingen