Aanmelden

Je wilt je aanmelden bij Mentrum. Of je bent doorverwezen door je huisarts of een andere instelling. Wat gaat er nu gebeuren? Hoe zien de intake en de behandeling eruit? En wordt je behandeling vergoed? Alles wat je wilt weten zetten we hier voor je op een rij.

Zo meld je je aan bij Mentrum
Je kunt je zelf aanmelden bij Mentrum. Maar meestal melden anderen een nieuwe cliënt bij ons aan:

  • de huisarts
  • het Zorgtoeleidingsteam Arkin
  • een andere instelling
  • in een crisissituatie: de huisarts, het Zorgtoeleidingsteam Arkin of een andere instelling. Bijvoorbeeld de politie of de ambulancedienst

Meld je je zelf bij ons aan? Dan heb je altijd een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Let op: ben je nog niet gestart met een behandeling bij ons? Dan is de huisarts of de instelling die jou naar ons verwijst jouw aanspreekpunt. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt, neem je contact op met hen.

Na de aanmelding

Je bent aangemeld via de huisarts, het Zorgtoeleidingsteam Arkin, via een andere instelling of vanwege een crisissituatie.

Wij bellen jou en praten dan over jouw probleem. Vertel zo duidelijk mogelijk waar je hulp bij zoekt. Bereid je vast voor op dit gesprek:

Aan het eind van het gesprek maken we samen met jou een afspraak voor een intake: dat is het eerste gesprek bij Mentrum.

Wil je meer weten over wat een behandeling kost en hoe we met je gegevens omgaan? Lees dan verder bij “vergoeding, privacy en klachten“.

 

Lees meer over de intake Overzicht behandelingen