Je krijgt hier een lichter zorgaanbod omdat je redelijk stabiel bent. Je hebt af en toe contact met jouw vaste hulpverlener. Ondersteuning en Herstel is beschikbaar in de regio’s Noord, Oost, Centrum, West en Zuidoost. Bekijk de video hieronder.
Voor cliënten die redelijk stabiel zijn, maar nog wel een laagfrequent contact nodig hebben om af en toe op terug te vallen.
Mentrum Ondersteuning en Herstel is een lichter zorgaanbod. Mentrum Ondersteuning en Herstel is beschikbaar in verschillende regio’s in Amsterdam; Noord, Oost, Centrum, West en Zuidoost.
Als je al een tijd intensieve psychische hulp hebt gehad, kan je toe zijn aan een volgende stap. Bij Ondersteuning & Herstel kijken we samen vooruit naar de toekomst.
Ook als je behandeling bij de specialistische GGz is afgerond, maar je nog wel iemand nodig hebt om af en toe op terug te vallen, kun je terecht bij ons.
Het is goed om uit te spreken wat je verwacht van deze langdurende ondersteuning en behandeling. Je maakt samen met je behandelaar een plan met doelen waar je aan wilt werken. Het toewerken naar meer zelfstandigheid is onderdeel van het plan.
In de gesprekken is altijd aandacht voor hoe je je voelt. We kijken of er verbetering is in je situatie. Ook bespreken we je lichamelijke gezondheid, medicatie, bijwerkingen en leefstijl.
Jaarlijkse evaluatie met je behandelaar.
In het intakegesprek stel je samen met je behandelaar je doelen vast voor de ondersteuning en herstel. Wat wil je bereiken? Wat is haalbaar en wat heb je daarvoor nodig? Zo kom je samen tot een plan om te werken aan je gezondheid en zelfstandigheid.
Het plan gaat over allerlei onderwerpen, zoals het voorkomen van terugval, werk, hobby’s of contact met anderen. Of andere onderwerpen die jij belangrijk vindt. Tijdens het intakegesprek wordt besloten hoeveel gesprekken je nodig hebt.
Er is elk jaar een evaluatie waarin je met je behandelaar bekijkt of je doelen zijn behaald. Ook overleg je of je zelfstandig verder gaat of nog langer ondersteuning nodig hebt.