Deel jouw ervaring

Bij Mentrum zijn we
samen deskundig

Chronische verslaving

De Mentrum JOT-teams behandelen en begeleiden cliënten die te maken hebben met een chronische verslaving. Ook psychiatrische problemen kunnen bij deze cliënten voorkomen. De Mentrum JOT-teams werken ambulant en ‘outreachend’ en zijn aanwezig in de hele stad. Indien een korte opname noodzakelijk is vindt dat plaats in een van onze klinieken. Bij een opname blijft het ambulante team nauw bij de behandeling betrokken.

Het Mentrum JOT-team bestaat uit maatschappelijk werkers en casemanagers. Wij werken intensief samen met psychiatrisch verpleegkundigen, een verslavingsarts, psycholoog, geestelijk verzorger, ergotherapeut en psychiater. De casemanagers werken verdeeld over drie teams in regio’s van Amsterdam: JOT-Centrum, JOT-Oost en JOT-West.

Uitgangspunten:

  • Wij accepteren de verslaving en bijbehorende leefstijl van een cliënt;
  • Wij zijn bereid ons te verdiepen in de leefwereld van een cliënt;
  • Chronisch verslaafden staan niet altijd open voor hulp. Daarom besteden wij heel veel aandacht aan het leggen en onderhouden van de contacten met deze groep. We zoeken hen thuis op, zodat onze casemanager optimaal inzicht in de leefstijl en leefomgeving van iemand krijgt en daardoor de zorg kan bieden die het beste bij hem past. Deze zorg is gericht op de bevordering van iemands stabiliteit en de vergroting van zelfredzaamheid. Het doel is dat iemand op den duur zo min mogelijk afhankelijk is van hulpverlening en zijn leven zelfstandig kan leiden.

Contactgegevens Mentrum JOT-team

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met onze bureaudienst op:
T 020-590 19 70.

Locatiegegevens Mentrum JOT-team Sarphatistraat

Op deze locatie vindt eveneens de medicatieverstrekking plaats van bijvoorbeeld Methadon, de dagbehandeling en triage & zorgtoewijzing.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Mentrum - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin