Mentrum biedt ook langdurende intensieve zorg in een beschermde omgeving:
De behandeling is gericht op herstel en verbetering van de kwaliteit van leven van een cliënt. Een belangrijk doel is dat de cliënt de beperkingen van zijn psychiatrische aandoening accepteert en er mee om leert gaan.
Komt een cliënt na een crisisopname in een stabielere fase? En heeft de cliënt nog langdurige zorg nodig? Dan is een opname in Kliniek Jan Thoméepad de volgende stap. De opname is voor maximaal een jaar: we zoeken naar een passende vervolgplek. Dit kan een andere herstelondersteunende vervolgkliniek voor langdurige zorg zijn. Of een begeleid wonen-plek. Maar er zijn ook cliënten die terugkeren naar hun eigen woning.
Aantal behandelplekken: 45
Bezoek in overleg
Aantal behandelplekken: 15
Bezoek in overleg
Heeft de cliënt geen intensieve zorg nodig, maar is hij/zij/hen nog niet stabiel genoeg om zelfstandig of begeleid te wonen? Dan is Kliniek Sporenburg of de plek om aan te sterken. Cliënten krijgen begeleiding en ondersteuning vanuit de verpleging en het behandelteam. Begeleiding is bijvoorbeeld helpen met het vinden van een passende dagindeling, ondersteuning in de zelfzorg en persoonlijke aandacht. Daarnaast krijgen cliënten therapie. Denk hierbij aan creatieve therapie, cognitieve gedragstherapie of gesprekken met de orthopedagoog of psychiater.
We zoeken binnen vijf jaar een passende vervolgplek voor de cliënt: begeleid wonen of een kliniek met meer intensieve zorg.
Aantal behandelplekken: 48 op beide afdelingen
Bezoek in overleg
Na een opname binnen de crisisketen of Kliniek Jan Thoméepad plaatsen we cliënten die langer durende zorg nodig hebben door naar Kliniek Reigersbos of Kliniek Sporenburg . Cliënten krijgen begeleiding en ondersteuning vanuit de verpleging en het behandelteam. Zo begeleiden we onder meer bij het vinden van een passende dagindeling en ondersteuning in de zelfzorg. Daarnaast krijgen cliënten therapie.
We zoeken binnen vijf jaar een passende vervolgplek voor de cliënt: begeleid wonen of een kliniek met meer intensieve zorg.
Aantal behandelplekken: 41
Bezoek dagelijks van 10.00 – 21.00 uur
Kliniek Jean Desmetstraat is volledig open. Cliënten die hier verblijven, hebben hun eventueel bestaande middelengebruik onder controle en zijn redelijk zelfstandig. Ze zijn gemotiveerd voor een behandeling. Ook hebben ze voldoende impulscontrole en vertonen ze geen agressief of ander probleemgedrag.
Het doel van opname in Kliniek Jean Desmetstraat is een zo zelfstandig mogelijk bestaan. Cliënten leren de vaardigheden die daarbij horen. De pijlers waar we ons op richten zijn: huisvesting, financiën, sociaal functioneren, psychisch functioneren, zingeving, lichamelijk functioneren, praktisch functioneren, werk en dagbesteding.
De kliniek bestaat uit ‘leefunits’ met ieder een woonkamer met open keuken, een slaapkamer, badkamer, berging en entree/hal.
Aantal behandelplekken: 24
Bezoek in overleg
Samen werken aan herstel en een waardevol leven. Dat is het motto van Mentrum. Daarbij zetten we onder meer Virtual Reality in. Als ondersteuning bij de behandeling. Om te ontspannen. Of om onze cliënten iets te leren.
Hoe we dat doen? Dat lees je in dit magazine.