Maatschappelijk participatie

Cliënten bij Mentrum hebben vaak niet alleen last van hun ziekte, maar ook van de maatschappelijke gevolgen daarvan. Het is moeilijk om werk te vinden of te houden. Of er zijn problemen met het opbouwen van sociale contacten en relaties.

Roads fungeert als schakel tussen behandeling en maatschappelijk participatie. Bij Roads kunnen cliënten zich zelf ontwikkelen door middel van coaching, therapie en hulp bij re-integratie.

Roads is actief in Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Haarlem en Hoofddorp. Roads is net als Mentrum onderdeel van Arkin. Kijk voor meer informatie op www.roads.nl.

Mogelijkheden bij Roads

Coaching
Heeft iemand hulp nodig bij het vinden van dagbesteding, scholing of werk? Roads biedt o.a. trajectcoaching voor persoonlijke ontwikkeling, jobcoaching voor werknemers met betaald werk (IPS) en coaching bij re-integratie.

Ontmoeten
Heeft iemand moeite om buiten de deur te komen of nieuwe mensen te leren kennen? Roads biedt creatieve workshops, een kookclub en meer. Alle activiteiten zijn laagdrempelig: het is geen moeten, maar mogen.

Doen
Is iemand nog niet toe aan een betaalde baan, maar wel graag bezig? Bij Roads kunnen cliënten bouwen aan structuur en zelfvertrouwen door de handen uit de mouwen te steken. Bijvoorbeeld taarten bakken bij het Appeltaart Imperium of in het groen werken bij Amsterdamse bedrijven.

Leren
Bij Roads kunnen cliënten een cursus of training volgen en scholing krijgen. Bijvoorbeeld een taalcursus, computercursus en fotografiecursus. Maar ook een mindfulnesstraining, of assertiviteitstraining behoren tot de mogelijkheden.

Werken
Aan de slag, een werkritme opbouwen en werkervaring opdoen: het kan bij Roads! Cliënten hebben de keuze uit doen en werken, of leren en werken in verschillende vakrichtingen zoals techniek, horeca, creatief en grafisch. Lees meer >>

Contactgegevens

Aanmelden
Cliënten kunnen zich op verschillende manieren aanmelden bij Roads: via de website, telefoon, e-mail, bij een locatie van Roads of via de behandelaar van Mentrum.

Roads Centraal Bureau
Obiplein 14-16
Amsterdam
aanmelden@roads.nl
www.roads.nl

Regio Haarlem/ Hoofddorp (023) 542 1801
Regio Amsterdam/Amstelveen/ Diemen (020) 590 8600