Boekpresentatie Wat Doet 14 oktober kliniek Eerste Constantijn Huygensstraat

In opdracht van Mentrum Kliniek Eerste Constantijn Huygensstraat creëerde kunstenaar Lise Sore in samenwerking met cliënten en medewerkers het boek Wat doet. Het is een weergave van waar een psychiatrische kliniek als deze voor staat. Beeldend en tastbaar laat het boek zien hoe lang de kliniek er al is en hoe het is om daar te zijn.

De boekpresentatie vindt plaats op 14 oktober om 16:30 uur in de tuin van de kliniek aan de Eerste Constantijn Huygensstraat 38 (bij slecht weer in de foyer). Er zal een gevelexpositie gepresenteerd worden waarmee het boek gelanceerd en gepromoot wordt. De grootste presentatie is een eerbetoon aan een inmiddels overleden deelnemer van het boek: Wim. Op de gevel zal een tekening van zijn hand te zien zijn en enkele bladzijden uit het boek worden inzichtelijk gemaakt op straatniveau.

Wim

Deze gevelexpositie is een eerbetoon aan Wim. Hij was al voordat dit pand er stond onderdeel van het meubilair bij Mentrum. Nu is hij onderdeel van de geschiedenis van deze kliniek. Hij was een rasechte Amsterdammer, altijd in voor een praatje.

Tot zijn overlijden tekende en schilderde hij elke week in het atelier, en ook thuis. Zijn werk was vooral abstract, en zijn er geen herkenbare afbeeldingen in terug te vinden, maar je wordt meegenomen in een beeld van vorm en kleur.

Kom je vanmiddag ook op de onthulling van de gevelexpositie en boekpresentatie?

Laat het ons nog snel even weten via lisesore@gmail.com of 1ch.managementassistent@mentrum.nl