Ik ben cliënt

Welkom bij Mentrum Trace Polikliniek (bij poli)

Op de polikliniek wordt diagnostiek en behandeling aangeboden zonder dat je wordt opgenomen. Dit betekent dat je naar ons komt voor een gesprek met een behandelaar. Soms vinden de gesprekken bij je thuis plaats.

Bekijk de video’s hieronder voor meer informatie.

Wie neem ik mee?

Je familie, partner of een vriend kennen je goed. Daarom kunnen zij helpen bij de behandeling. Zij kunnen je ook steunen. Neem daarom iemand mee naar de afspraak.


Wat is een licht verstandelijke beperking?

Eva vertelt je er meer over in onderstaande video.


Wat zijn psychiatrische klachten?

Jolien vertelt je er meer over.


Het intakegesprek: wat is er aan de hand?

Terrence vertelt je er meer over.


Het behandelplan

Maud vertelt je er meer over


Het adviesgesprek

Ella vertelt je er meer over.


Weet wat je kan:

Praktische vragen

Wat kost het?

Je hoeft de behandeling niet zelf te betalen, dit doet de zorgverzekering. Wel betaal je een eigen risico. Als je zelf niet weet hoe hoog je eigen risico is, kun je dit navragen bij de zorgverzekeraar.

Wat zijn mijn rechten?

Als je bij ons in behandeling bent, heb je natuurlijk ook rechten. In het kort:

  • Je mag weten wat er in je dossier staat.
  • Alle medewerkers van het team hebben een beroepsgeheim. Dit betekent dat ze zonder jouw toestemming niet iets over je aan anderen buiten het team mogen vertellen.
  • Je mag een kopie van je behandelingsplan vragen.

Als je niet tevreden bent, kan dit altijd zeggen tegen je behandelaar. We proberen het dan samen op te lossen. Je mag ook een klacht indienen. Voor meer informatie is er de folder ‘Een klacht? Daar komen we samen uit!’

Wat verwachten wij van je?

We gaan ervan uit dat je zelf ook jouw problemen wilt aanpakken. Wij kunnen je hierbij helpen, maar dat kan alleen wanneer je dit zelf ook wil.

Afzeggen?

Wanneer je niet op een afspraak kunt komen, willen we dit graag twee dagen van tevoren van je horen. Je kunt bellen naar je eigen behandelaar. Maar je kunt ook bellen naar (020) 590 82 89. Als we niet opnemen kun je altijd een berichtje op de voicemail inspreken. Ook kan je mailen naar secretariaat.lvb@mentrum.nl

shape

“Hulp bij Mentrum Trace is vrijwillig!”